In 1936 werd White Star Beverst opgericht en in 1938 sloot men zich aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men stamnummer 2727 kreeg toegekend. Beverst speelde er de eerste tien jaar in de Limburgse provinciale reeksen. De club had paars en wit als kleuren met een witte ster op de borst.

White Star klom op en in 1973 bereikte de club voor het eerst de nationale bevorderingsreeks of Vierde Klasse. Men kon er zich vlot redden en in het tweede seizoen behaalde men al een tweede plaats, op amper twee punten van reekswinnaar SK Bree. Nog een jaar later deed men het nog beter. Beverst werd reekswinnaar en stootte zo na drie seizoenen nationaal voetbal in 1976 al door naar de Derde Klasse. Op dat niveau kende de club echter weinig succes. Het debuutseizoen werd beëindigd op een voorlaatste plaats en zakte in 1977 al meteen terug naar Vierde Klasse. Het zou bij dit ene seizoen in Derde Klasse blijven. WSB  speelde nog een paar seizoenen mee in de middenmoot in Vierde Klasse, tot men in 1981 op een degradatieplaats eindigde. Na acht jaar nationaal voetbal zakte de club terug naar Eerste Provinciale. Beverst bleef echter niet lang weg uit de nationale reeksen, want een jaar later, in 1982, promoveerde de club al opnieuw naar Vierde Klasse. Men speelde er opnieuw verschillende seizoenen mee in de middenmoot, tot men in 1987 weer op een degradatieplaats eindigde. Na vijf jaar zakte men zo opnieuw naar de provinciale reeksen. Het ondertussen Koninklijk geworden WS Beverst bleef in de provinciale reeksen spelen en zakte er verder weg. In het begin van de 21e eeuw zakte men zelfs tot in Derde Provinciale.

In 2010 besloot men samen te gaan met het naburige Koninklijke Eendracht FC Schoonbeek. Deze jongere club was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 5646 en opgeklommen tot in Eerste Provinciale. De fusieclub werd White Star Schoonbeek-Beverst en speelde verder met stamnummer 2727 van White-Star, in Eerste Provinciale. Stamnummer 5646 van KEFC Schoonbeek verdween. De nieuwe clubkleur werd groen, met een witte ster op de borst in de uitrusting. De eerste ploeg ging spelen in Schoonbeek, de jongste jeugdploegen op de terreinen in Beverst.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be