In Barvaux, deelgemeente van het Luxemburgse Durbuy, sloot een eerste Sporting Club Barvautois zich in 1935 aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men stamnummer 2226 kreeg toegekend. SC Barvautois had groen en wit als kleuren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd die club op 23 juni 1941 geschrapt, maar reeds op 28 juni 1941 werd de club heropgericht. Men sloot weer aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men het nieuwe stamnummer 3008 kreeg. De club nam zwart en wit aan als clubkleuren. SC Barvautois ging in de provinciale reeksen van start.

In 1991 werd de club koninklijk en de naam werd RSC Barvautois. In 1992 promoveerde de club voor het eerst in haar bestaan naar de nationale Bevorderingsreeksen, het vierde niveau. Men kon zich enkele jaren handhaven in Vierde Klasse, tot men er in 1995 op twee na laatste eindigde. Dat was een degradatieplaats en zo zakte men na drie seizoenen weer naar Eerste Provinciale.

RSC Barvautois bleef de volgende seizoenen in Eerste Provinciale en haalde er in 1998 een plaats in de interprovinciale eindronde. Na een overwinning na verleningen tegen de Naamse Eerste-provincialer Arquet FC werd men daar echter uitgeschakeld door de Henegouwse Eerste-provincialer RSC Lambusart-Fleurus. Barvaux bleef de volgende jaren in de middenmoot van Eerste Provinciale eindigen, tot men er in 2002 afgetekend laatste werd en verder degradeerde naar Tweede Provinciale.

In Tweede Provinciale trof RSC Barvautois gemeentegenoot ES Durbuysienne aan. Die club was aangesloten bij de Voetbalbond met stamnummer 7042 en had blauw en wit als kleuren. Barvaux eindigde het seizoen 2002-’03 als tweede van zijn reeks, maar verloor daarna in de eindronde. Gemeentegenoot Durbuysienne eindigde dat seizoen als laatste. Beide clubs besloten samen te gaan en fusioneerden in 2003 tot Royale Entente Sportive Durbuy-Barvaux, dat verder speelde met stamnummer 3008 van Barvautois. Stamnummer 7042 van Durbuysienne werd geschrapt. De fusieclub nam als clubkleuren blauw, wit en zwart, de kleuren van de twee fusionerende clubs samen.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be