Deze Henegouwse club uit de stad Ath ontstond in 2004 door de fusie van Royale Jeunesse Sportive Ath-Maffle en FC Ath Sport. De benaming “Géants” in de clubnaam verwees naar de reuzen van de stadsfolklore. Met stamnummer 2899 van RJS Ath-Maffle en de kleuren geel-paars begon de fusieclub in de Tweede Provinciale.

De club zou al gauw succes kennen. In 2006 dwong de ploeg immers voor het eerst promotie af naar de hoogste provinciale reeks. Ook in Eerste Provinciale bleef de club het goed doen. In 2008 behaalde men er al een tweede plaats. Athois mocht naar de promotie-eindronde, maar daar was RUS Belœil te sterk. Het jaar erop pakte de club echter de titel in Eerste Provinciale. Voor het eerst promoveerde de fusieclub zo naar Vierde Klasse, een half decennium nadat RFC Athois, een oudere club uit de stad,  daar was verdwenen. Twee jaar later volgde de promotie naar Derde Klasse.
In 2014-’15 kreeg de club financiële problemen. Toen de betaling van de lonen uitbleef, gingen de spelers en technische staf van de A-kern over tot een staking. Op 25 januari 2015 moest in het kampioenschap de wedstrijd tegen KMSK Deinze afgewerkt worden met beloften en jongeren. De wedstrijd werd met 0-16 verloren. Uiteindelijk werkte de A-kern het kampioenschap verder af, maar men zakte verder af in de rangschikking, om uiteindelijk op een barrageplaats voor degradatie te eindigden. In maart 2015 besloot de clubleiding om op het eind van het seizoen de activiteiten te staken, en te gaan samenwerken met een andere club uit Ath, namelijk Eersteprovincialer FC Ostiches. Géants Athois eindigde zijn seizoen in Derde Klasse nog op een barrageplaats voor degradatie. In de eindronde gaf men forfait tegen RES Acrenoise, waar Ath naar Vierde Klasse degradeerde. Door de samenwerking met Ostiches zou het stamnummer van Athois verdwijnen, waardoor het pas gevormde Albert Quévy-Mons hoopte vooralsnog te promoveren naar Vierde Klasse. Uiteindelijk werd het stamnummer nog overgenomen door een groep Franse investeerders, waarin onder meer voetballer Nicolas Anelka was betrokken, waardoor de club en het stamnummer toch nog de plaats in Vierde Klasse behield. De club zou in Fleurus gaan spelen, maar had eind juli 2015 nog steeds geen spelers onder contract en zodus definitief verdween.

Bron: LimoWreck

Foto: R. Géants Athois

Seizoen 2011-2012