In 1907 trad Association Sportive Anvers-Borgerhout voor het eerst aan in de Tweede Divisie, maar stootte er niet door naar de eindronde. In zijn tweede seizoen kende men iets meer succes. Men eindigde immers als tweede in de Antwerpse groep, na RC Malines en voor FC Malinois. In de eindronde eindigde men echter als voorlaatste.

In 1909 werd de competitie hervormd. Onder de Eredivisie speelde men niet langer in regionale voorrondes, maar werd een volwaardige tweede nationale niveau ingevoerd, toen Bevordering genoemd. Ook A.S. Anvers-Borgerhout werd zo één van de clubs in het allereerste seizoen op het tweede niveau. Men eindigde er dat eerste seizoen echter als allerlaatste. Er degradeerde dat eerste jaar nog geen club en zo bleef men ook het volgende seizoen in Bevordering. Dat seizoen, 1910-’11, verliep beter voor de club en men eindigde als vijfde, het hoogste resultaat ooit voor AS Anvers-Borgerhout. Men kon dit resultaat het volgende seizoen niet herhalen, strandde op een voorlaatste plaats en zo degradeerde de club in 1912 uit Bevordering.

De club wijzigde in 1912 van naam in Amical SC Merxem. De club keerde nooit meer terug in de nationale reeksen en verdween uiteindelijk. Bij de invoering van de stamnummers in 1926 was de club al verdwenen en kreeg zo nooit een stamnummer toegekend.

Bron: LimoWreck