Koninklijke Verbroedering Ourodenberg Aarschot ontstond in juli 1983 uit een fusie van Ourodenberg Sport (stamnummer 3587) en KV Aarschot Sport (stamnummer 441) en begon in 1ste Provinciale Brabant.

In 1987 bereikte de fusieclub, met oranje-zwarte kleuren, de nationale reeksen. Na een seizoen in de middenmoot in Vierde Klasse, werd KVO Aarschot in 1989 kampioen en promoveerde naar Derde Klasse. Het eerste jaar eindigde men nog in de subtop, maar de volgende jaren kreeg Aarschot het steeds moeilijker. In 1992 kon men nog nipt degradatie vermijden maar drie jaar later, in 1995, strandde de club uiteindelijk toch op een allerlaatste plaats en degradeerde. Twee seizoenen verder slaagde KVOA er in een plaats in de eindronde af te dwingen. Aarschot versloeg SC Pecq, vervolgens FC Eendracht Hekelgem (na penalty’s) en ten slotte RA Marchiennoise Sports, en dwong zo de terugkeer af naar Derde Klasse. Het verblijf was echter van korte duur. In 1999, na amper twee seizoenen, eindigde men afgetekend laatste in hun reeks. Aarschot kon in heel het seizoen slechts één competitiewedstrijd winnen en had 98 doelpunten tegen gekregen. Opnieuw zakte de club naar Vierde Klasse. KVO bleef daar met wisselend succes spelen. Zo haalde men in 2001 en 2002 nog een plaats in de eindronde, waar men echter uitgeschakeld werd door respectievelijk Eendracht Meldert en TK Meldert. In 2003 daarentegen moest Aarschot een play-off tegen degradatie spelen, waar men dankzij een zege tegen KSK Lebbeke het behoud kon verzekeren. In 2004 speelde Aarschot opnieuw een promotie-eindronde, opnieuw zonder succes.
De volgende seizoenen verliepen moeilijker, tot men in 2007 als allerlaatste eindigde. Wegens aanhoudende financiële problemen konden de spelers niet meer betaald worden. De club ging in vereffening en stamnummer 441 verdween definitief. Voor de jeugdploegen werd een samenwerking met OH Leuven aangegaan. Kort daarna werd door twee bestuursleden van de supportersclub een nieuwe club opgericht onder de naam Sporting Club Aarschot, dat met stamnummer 9504 van start ging in de laagste provinciale reeksen. 

Bron: LimoWreck

Foto’s: 100 jaar KBVB clubvoetbal in het Hageland, Martin Simons 

KVO Aarschot in het seizoen 1986-’87

1989-1990

KVO in het voorlaatste seizoen van hun bestaan (2005-2006)