Henk Vos werd geboren in het Nederlandse Wouw op 5 juni 1968 en begon zijn voetbalcarrière bij PSV, dat hem in het seizoen 1984-’85 uitleende aan RBC Roosendaal. Na een terugkeer bij PSV, waar hij niet tot spelen kwam, vertrok Vos naar Willem II uit Tilburg. Hierna speelde hij opnieuw voor RBC en PSV Eindhoven, voor hij naar België vertrok.

Bij Germinal Ekeren (1987-1989) en Standard Luik (1989-1990) groeide Vos uit tot een grote speler. In het seizoen 1990-’91 speelde hij een jaar voor het Franse FC Metz, waarna hij terugkeerde naar Standard Luik (1991-1993). Via FC Sochaux kwam hij in 1995 terecht bij Feyenoord. Daar zou hij vier seizoenen lang regelmatig spelen, maar nooit echt een goede indruk achterlaten. Zijn beste wedstrijd voor Feyenoord speelde hij in 1997 tijdens de voorronde van de UEFA Champions League tegen FC Jazz uit Finland, toen hij in de met 6-2 gewonnen wedstrijd tweemaal scoorde. Henk Vos pakte in die wedstrijd echter ook vlak na rust een rode kaart, waarna hij met veel misnoegen het veld verliet.
In 1999 verliet Vos Feyenoord en speelde hij bij FC Den Bosch. Hier beleefde hij een opleving in zijn carrière door iets meer doelpunten te scoren dan in zijn Feyenoord-periode. Het jaar daarop zou hij voor de derde keer in zijn carrière gaan spelen bij RBC Roosendaal, dat zich via de nacompetitie had geplaatst voor de Eredivisie. Vos speelde regelmatig en wist ook elfmaal te scoren, toch kon hij de club niet van degradatie af houden. Na een seizoen in de Eerste Divisie waarin hij 15 maal scoorde in 26 wedstrijden keerde RBC terug op het hoogste niveau. De Noord-Brabander speelde dat seizoen nog voor de Roosendalers en vertrok daarna naar NAC Breda. Ook NAC verliet hij na één seizoen voor TOP Oss, maar na 18 wedstrijden hield hij het voor bekeken en keerde hij terug naar België waar hij eerst tekende bij Nieuwmoer FC in de Eerste Provinciale Antwerpen (2004) maar uiteindelijk toch op het hoogste niveau kon blijven voetballen bij Germinal Beerschot.
Vos wilde aan het eind van het seizoen 2004-’05 een punt achter zijn carrière zetten, maar kon nog bij Derdeklasser Racing Mechelen aan de slag. Meer zelfs, tijdens de winter van 2005-’06 kwam er een telefoontje uit Roosendaal. RBC bezette op dat moment de laatste plaats in de Eredivisie en de club wilde gebruikmaken van de diensten van Vos die daar positief tegenover stond en zich beschikbaar stelde. Racing Mechelen wilde hierbij niet dwarsliggen en liet hem vertrekken naar de club waar voor hem alles begon.

Op vrijdag 8 mei 2009 zette Henk Vos na zijn 600ste duel een punt achter zijn actieve loopbaan als profvoetballer.
Hij ging na zijn spelersloopbaan aan de slag als jeugdtrainer bij RBC. In januari 2010 trok hij opnieuw de voetbalschoenen aan om bij de Antwerpse provinciale club KFC Meerle te spelen. Hij sloot zich in het seizoen 2010-’11 aan bij het derde team van VV De Fendert Fijnaart (Noord-Brabant). Vos was van 2012 tot 2014 spitsentrainer bij FC Dordrecht. In december 2017 kwam hij tot een akkoord met zijn oude liefde RBC Roosendaal voor een functie als hoofdcoach.

Bron: FvS

Foto: Panini Football 90, Steven Cornelis