Djouro Sorgic werd in Ruma, in het voormalige Joegoslavië, geboren op 26 februari 1948.

Deze aanvaller begon in 1965 professioneel te voetballen bij NK Zadar en bleef daar anderhalf seizoen omdat hij door het grote Hajduk Split werd gekocht. Twee jaar later, in 1969 kwam hij naar België om bij Club Luik te voetballen. Deze passage duurde maar één seizoen want hij werd verkast naar Thor Waterschei. Ook bij deze Limburgse club bleef Sorgic maar een jaar om dan naar het Franse Stade Malherbe Caen te trekken, waar hij twee seizoenen verbleef.

Van 1973 tot 1975 speelde de Kroaat terug in België, bij KSC Hasselt, om nadien voor een seizoen voor R.A.A. La Louvière uit te komen. In augustus 1976 vertrok Sorgic naar de Verenigde Staten en tekende een contract bij San José Earthquakes, een club uit California. Nadien zette hij zijn loopbaan verder bij de Los Angeles Aztecs, waar hij teamgenoot van George Best was. Zijn actieve loopbaan eindigde in 1977 bij het Canadese Toronto Croatia Sport Club.

Djouro Sorgic vestigde zich nadien terug in Luik waar hij spelersmakelaar werd. Jaren later, in 2001, werd hij door de Belgische justitie aangeklaagd wegens valsmunterij en valsheid in geschrifte in de zaak van de Kroatische speler Ivica Mornar (een verdachte transfer van Standard Luik naar RSC Anderlecht).

Sorgic stierf op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker te Luik op 21 oktober 2012.

Bron: H4stings

Foto: Panini Football 76, Steven Cornelis