Edin Ramčić werd op 1 augustus 1970 geboren in het voormalige Joegoslavië. 

Op zijn 19de begon hij als centrale verdediger bij het Bosnische Iskra Bugojno waar hij tot 1991 voetbalde om daarna onderdak te vinden in Kroatië bij Istra Pula (1991-1992) en bij NK Belišće (1992-1993). Hij werd ontdekt door KAA Gent en werd bij de Buffalo’s een ploegmaat van onder meer Eric Viscaal, Foeke Booy en Erwin Vandenbergh. Onder trainer René Vandereycken moest de grote verdediger zich tevreden stellen met een plaats op de bank. Ook onder diens opvolger Lei Clijsters werd hij aanvankelijk vooral als invaller ingeschakeld. Pas vanaf het seizoen 1995-’96 werd hij een vaste waarde. Ramčić speelde in die periode regelmatig aan de zijde van zijn landgenoot Suad Katana en toonde zich een sobere, maar secure verdediger. Hij speelde in totaal 8 seizoenen (196 wedstrijden) voor de Buffalo’s, met wie hij in 1999-2000 derde werd in de competitie na respectievelijk RSC Anderlecht en Club Brugge.

In de zomer van 2001 ruilde hij Oost-Vlaanderen in voor de hoofdstad. De inmiddels 31-jarige Ramčić belandde bij RWDM, dat net naar Eerste Klasse was gestegen. De ervaren Bosniër, die bij de Brusselse club een ploegmaat werd van onder meer Marius Mitu en Kris Temmerman, loodste het team naar een 10e plaats in het klassement. Maar omwille van financiële problemen werd de club in 2002 opgeheven, waarna hij op zoek ging naar een nieuwe werkgever. Ramčić ging aan de slag bij derdeklasser KV Oostende, met wie hij meteen vice-kampioen werd. Hoewel Oostende in de eindronde niet voorbij Oud-Heverlee Leuven raakte, mocht de West-Vlaamse club toch naar Tweede Klasse. Reekswinnaar Berchem Sport kreeg immers geen licentie vast. Een jaar na de promotie werd Ramčić opnieuw vice-kampioen met Oostende. KVO trok in de eindronde het laken naar zich toe en steeg zo in twee jaar van Derde naar Eerste Klasse. De Bosniër keerde niet terug naar de hoogste afdeling, want in de zomer van 2004 ruilde hij KV Oostende in voor tweedeklasser Eendracht Aalst. Die club verliet hij in de loop van het seizoen voor het Slovaakse FC Nitra. Daar zette hij in 2005 een punt achter zijn actieve loopbaan.

Van 1996 tot 1998 speelde Ramčić zes maal voor zijn land, Bosnië-Herzegovina.    

In februari 2007 volgde hij Willy Wellens op als trainer van zijn ex-club KV Oostende. Naast het voetbal was hij ook actief in de horeca.

Bron: Zotteteen1

Foto: Panini Football 97