Anders Nielsen, geboren in het Deense Nakskov op 6 december 1970, debuteerde als tiener bij het bescheiden Nakskov BK alvorens in 1991 de overstap te maken naar de Deense Tweede Klasse. Eerste speelde hij voor Helsingør IF, nadien verdedigde hij de kleuren van Hellerup IK. In 1994 werd hij bij die laatste club ontdekt door Sint-Truidense VV, dat toen eveneens in de Tweede Klasse vertoefde. Onder leiding van trainer Guy Mangelschots promoveerde STVV een jaar later naar Eerste Klasse. De aanvaller was één van de uitblinkers bij STVV en ruilde deze Limburgse club in 1996 in voor Club Brugge. Bij blauw-zwart werkte hij samen met trainer Hugo Broos. Veel speelkansen kreeg Nielsen niet, hoewel hij toch goed was voor 5 competitiedoelpunten. Hij belandde bij KAA Gent waar hij eerst trainde onder Johan Boskamp, later onder de Noor Trond Sollied. In zijn eerste seizoen voor Gent was Nielsen goed voor tien goals. In 2001 werd de Deen uitgeleend aan het Cypriotische AC Omonia en een jaar later aan het Deense Aarhus GF. In 2002 stapte de onvermoeibare Nielsen over naar Antwerp FC. Hij speelde er regelmatig en kon met de club makkelijk uit de degradatiezone blijven. Een jaar later verkaste hij naar promovendus Heusden-Zolder. Door de grote concurrentie kwam hij er amper aan de bak.
In 2004 zette de toen 33-jarige Nielsen een stap terug. Hij voetbalde nog één seizoen voor Tweedeklasser Red Star Waasland alvorens zich aan te sluiten bij het bescheiden JV De Pinte.

Na zijn actieve loopbaan, in 2007, werd hij onder meer coach van De Pinte en jeugdtrainer in zijn geboorteland bij Odense BK.

Bron:  Zotteteen1, Het Nieuwsblad

Foto: Panini Football 96