Arnor Gudjohnson werd in de Ijslandse hoofdstad Reykjavik geboren op 30 april 1961.

Hij speelde eerst in zijn thuisland bij Vikingur Reykjavik, maar trok in 1978 reeds als 17-jarige naar KSC Lokeren waar hij mee de hoogdagen van de club beleefde. Hij speelde 138 wedstrijden en maakte 26 doelpunten. Daarna, in 1983, ging hij naar RSC Anderlecht, waarbij hij in het seizoen 1986-’87 topscorer werd in de Belgische Eerste Klasse. Met Anderlecht behaalde hij driemaal de titel en tweemaal de Beker van België. De aanvaller/middenvelder haalde met de ploeg de finale van de UEFA Cup in 1984 tegen Tottenham Hotspur. In die finale kwam het tot strafschoppen, en Gudjohnson miste de laatste en beslissende strafschop voor Anderlecht.

Na zijn periode bij de Brusselse club waar hij goed was voor 40 doelpunten in 139 matchen, trok hij in 1990 naar de Franse topper Girondins de Bordeaux. Na twee jaar vertrok hij naar Zweden, waar hij nog speelde voor BK Häcken en daarna voor Örebro SK.

Op het eind van zijn carrière keerde hij terug naar zijn thuisland Ijsland en was hij actief bij Valur Reykjavik en Stjarnan Garöabaer.

Tussen 1979 en 1997 speelde hij 73 keer voor de nationale ploeg van Ijsland en maakte daarin 14 goals.

Arnor is de vader van Eiöur Gudjohnson, die bij Chelsea FC en FC Barcelona heeft gespeeld. Arnór en Eiöur hebben het unicum van een vader en zoon te zijn die beiden voor hun land speelden in dezelfde wedstrijd. Arnór was op dat moment 34 jaar, Eiöur slechts 17. Ze stonden echter niet samen op het veld tegen Estland. Eiöur verving in de rust zijn vader. 

Bron: FvS

Foto: Panini Football 81, Steven Cornelis

Video: YouTube