Klaus Fock, geboren op 13 juli 1947 te Hamburg, was een Duits voetballer die van 1968 tot 1970 in de spits speelde bij Hamburger SV. 

Hij begon zijn carrière bij amateurclub TUS Finkenwerder 1893 tot Fock een profcontract kon tekenen bij Hamburg. Na zijn passage bij HSV waar hij in twee seizoenen 5 doelpunten maakte in 25 wedstrijden, trad hij toe in de Regionalliga Nord bij HSV Barmbek-Uhlenhorst. Na 69 matchen en 29 doelpunten in 2 seizoenen verhuisde Klaus Fock naar de Belgische competitie om bij FC Beringen te komen voetballen.

In zijn eerste seizoen mocht hij met de Limburgse club promoveren naar de Eerste Klasse. Ook weer na 2 seizoenen trok Fock terug naar zijn thuisland en speelde voor VfL Osnabrück in de Tweede Bundesliga. Daar verbleef hij slechts enkele maanden want in november 1974 verliet hij deze club en ging hij terug naar HSV Barmbeck-Uhlenhorst. Ook dit verblijf duurde slechts een half seizoen want HSV B-U degradeerde naar de Derde Bundesliga, en Fock had daar geen zin in.

Tot slot van zijn loopbaan speelde hij nog 9 wedstrijden voor FC St.Pauli in het seizoen 1975-’76. Nadien ging hij terug studeren voor ruimtevaartingenieur.

Bron: Aygolf

Foto: Panini Football 1972-1973, Patrick Van Gysel.