Ove Eklund is geboren in Zweden op 30 januari 1946.

Eklund begon als spits te voetballen in zijn woonplaats bij Hallstahammars SK.  Voor de start van het seizoen in 1968, trad hij voor Atvidabergs FF op. In zijn eerste seizoen voor deze club maakte hij in 22 competitiewedstrijden 16 goals. Dit succes werd het volgende jaar beloond met een plaats in de Zweedse nationale ploeg met coach Orvar Bergmark. Hij speelde van 1969 tot 1973 veertien wedstrijden voor Zweden waarin hij 4 keer scoorde.

In de zomer van 1971 werd Ove Eklund binnengehaald door Royal Antwerp FC. Bij zijn competitiedebuut, op 1 augustus van dat jaar, onderscheidde hij zich met 2 strafschopdoelpunten. Op het einde van zijn eerste seizoen, waar hij samenspeelde met spelers als René Desaeyere, Louis Pilot, Louis Van Gaal en Fleming Lund, had de Zweed 11 doelpunten op zijn conto. In het seizoen 1973-’74 eindigde hij met Antwerp 2de, na Anderlecht, aan de zijde van onder meer Roger Van Gool en Karl Kodat.

In december 1974 werd Eklund uitgeleend aan het Franse Stade Reims, waar hij topscorer Carlos Bianchi moest vervangen die een zware beenbreuk had opgelopen. Maar helaas kon hij de verwachtingen niet inlossen zodat Ove Eklund in maart 1975 terug naar Zweden vertrok om er weer te voetballen bij  Atvidabergs FF. Hij hielp deze club in zijn laatste seizoen, in 1976, promoveren naar de 2de divisie.

Bron: Tschm

Foto: Panini Football 1972-’73, Patrick Van Gysel