Inge Ejderstedt werd op 24 december 1946 geboren in het Zweedse Lenhovda. 

Ejderstedt begon zijn professionele voetbalcarrière in 1967, op 21-jarige leeftijd, bij Östers IF. In 1968 speelde hij met zijn club kampioen en ontpopte zich als een vaste waarde op het middenveld van Östers IF. Het leverde hem in 1970 een internationale transfer op.

Ejderstedt maakte de overstap naar België, waar hij bij RSC Anderlecht ging voetballen. Onder leiding van coach Pierre Sinibaldi kreeg hij tijdens het seizoen 1970-’71 een basisplaats op het middenveld van Anderlecht. De Zweed was bovendien ook goed voor enkele doelpunten. Zo scoorde hij in 1972 twaalf keer en werd hij met Anderlecht landskampioen en winnaar van de Beker van België. Die laatste trofee won hij een jaar later opnieuw. In 1973 werd toenmalig trainer Georg Kessler ontslagen en vervangen door Urbain Braems. Ejderstedt viel buiten het elftal en speelde slechts drie keer dat seizoen. Zo speelde Anderlecht in 1974 wederom kampioen, maar zonder de Zweed. In 4 seizoenen speelde hij met Anderlecht 81 wedstrijden waarin hij 29 keer scoorde. 

De toen 28-jarige spelmaker trok terug naar zijn thuisland, waar hij opnieuw aan de slag ging bij Östers IF. Binnen de kortste tijd had hij er zijn basisplaats terug. Ejderstedt won geen trofee meer in Zweden en zette in 1976 een punt achter zijn carrière bij de club waar hij zijn loopbaan was begonnen.

Inge Ejderstedt speelde in totaal 23 keer voor het Zweeds nationaal elftal en scoorde in die interlands 8 keer. Tijdens zijn periode bij RSC Anderlecht werd de Zweed ook twee keer geselecteerd voor een groot toernooi. Zo nam bondscoach Orvar Bergmark hem in 1970 mee naar het WK in Mexico. Vier jaar later zat hij in de Zweedse selectie op het WK in West-Duitsland. 

Bron: Zotteteen 1

Foto: Panini Football 1972-’73, Patrick Van Gysel