Piet den Boer werd in de Nederlandse stad Rotterdam geboren op 17 maart 1958. Hij begon met voetballen bij de amateurs van C.V.V. in de Rotterdamse wijk Charlois. Op 23-jarige leeftijd werd hij prof-voetballer door een contract te tekenen bij Excelsior uit Kralingen. In zijn eerste prof-seizoen maakte de spits maar liefst 26 doelpunten waardoor hij meteen de aandacht trok van andere clubs. Hij koos ervoor om naar België te gaan en tekende voor KV Mechelen. Meteen in het eerste seizoen droegen zijn 15 doelpunten bij aan promotie naar de Eerste Klasse. 

Zijn grootste wapenfeit was wel de fraaie kopbal in de finale van de Europacup II op 11 mei 1988. De finale die gespeeld werd in Strasbourg ging tussen KV Mechelen en AFC Ajax. Het doelpunt van den Boer was het enige doelpunt waardoor het KV Mechelen van de Nederlandse coach Aad De Mos haar eerste grote Europese prijs pakte. 

Het seizoen erna vertrok den Boer naar het Franse Girondins de Bordeaux. Daar speelde hij ook een goed seizoen waarbij hij gedeeld topscorer van de club werd en zich kwalificeerde voor de UEFA Cup door tweede in de Franse League 1 te worden. Hij sloot zijn Frans avontuur af bij SM Caen. Hierna speelde hij nog in de Belgische Vierde Klasse bij KFC Tielen waar hij in 1993 zijn actieve voetballoopbaan afsloot.

Piet den Boer is, ondanks hij een vlot scorende spits was, nooit uitgekomen voor Oranje.

Bron: Flurp

Foto: Panini Football 84

Video: YouTube

De winnende treffer in de Finale van Europacup 2 met KV Mechelen tegen Ajax.