Tibor Balog, geboren in het Hongaarse Kakucs op 1 maart 1966, debuteerde in 1984 bij het eerste elftal van MTK Hungaria FC Budapest. Na drie jaar verhuisde de blonde middenvelder voor één seizoen naar Dunakanyar-Vac FC, eveneens een Hongaarse club. Daar brak Balog voor het eerst door, waarna hij terug naar MTK Hungaria vertrok. Hij werd er toen een vaste waarde op het middenveld.

Sporting Charleroi haalde Balog naar Henegouwen om de door Anderlecht weggeplukte Pär Zetterberg te vervangen. Maar in zijn eerste seizoen kon de Hongaar de verwachtingen niet inlossen. Hoewel hij een echte teamspeler was, ontpopte hij zich niet tot de draaischijf van het elftal. Na vier seizoenen liet Charleroi hem vertrekken naar het Israëlische Ironi Ashdod. Even voordien was er ophef rond de transfer van Balog. Hij wilde naar het Franse AS Nancy maar Charleroi liet hem niet gaan. Uiteindelijk belandde de middenvelder dus in Israël. In 1999 stapte hij over naar Hapoel Beër Sjeva, eveneens een club in Israël, alvorens terug naar België te komen. Hij belandde bij RAEC Mons, nadien speelde hij nog voor RACS Couillet.

Tussen 1988 en 1997 kwam Balog 37 keer in actie voor het Hongaarse nationaal elftal, waar hij tweemaal scoorde.

In 1999 werd Balog beloftencoach bij zijn ex-club Charleroi. Enkele maanden later werd hij gepromoveerd tot de assistent van hoofdcoach Tommy Craig. Sindsdien sprong hij bij de Zebra’s enkele malen in als vervanger voor een ontslagen coach. In 2011-’12 speelde Tibor Balog een hoofdrol wanneer Sporting Charleroi op kop stond in Tweede Klasse. Maar in februari 2012 werd hij zelf ontslagen. Vanaf de zomer van 2012 werd hij trainer bij UR La Louvière Centre maar moest hij voor het einde van competitie de plaats vrijmaken. In juni 2013 hapte Balog op een voorstel van Olympic Charleroi toe.

In 2002 liet Tibor Balog zich naturaliseren tot Belg.

Bron: Zotteteen1

Foto: Panini Football 94, Steven Cornelis