Enkele jaren na de oprichting van FC Melsbroek, in 1953, werd deze voetbalsite, gelegen aan de Haachtsesteenweg in deze deelgemeente van Steenokkerzeel, aangelegd.

De club had de toelating van de luchthavenautoriteiten gekregen om een deel van het gebied te gebruiken om hun stadion te bouwen. De tribune was niet groot maar het uitzicht was wel spectaculair met het opstijgen en landen van vliegtuigen op een paar honderd meter van het terrein. Maar door de uitbreiding van de nationale luchthaven van Zaventem (Brussels Airport), de laatste decennia, was het duidelijk dat de club dit terrein op termijn zou moeten verlaten.

In 2014 werd dan uiteindelijk de beslissing genomen door Brussels Airport om de voetbalterreinen van FC Melsbroek op te eisen om er later gebouwen op te zetten. Het duurde nog tot april 2017 eer de club afscheid nam van hun oud terrein en hun intrek te nemen in een splinternieuw voetbalcomplex aan de overkant van de drukke steenweg. Ter compensatie financierde de luchthavenautoriteiten een deel van het nieuwe stadion. 

Bron: Het Laatste Nieuws, Pitch’d Groundhopping

Foto’s: Dennis Laenen

Het verlaten voetbalterrein anno September 2017