Edgard Van Bocxtaele, die geboren werd te Brugge op 2 december 1888, debuteerde in 1905 als aanvaller in het eerste elftal van Cercle Brugge dat in de Eerste klasse speelde en bleef er voetballen tot in 1907.
Hij trok op dat moment, tegen de zin van Cercle, naar stadsrivaal FC Brugeois. Nadat Cercle het jaar nadien eveneens haar voorzitter Raoul Daufresne de la Chevalerie zag overstappen naar FC Brugeois trachtte de vereniging Van Bocxtaele terug te halen. De allereerste wedstrijd van FC Brugeois was de verplaatsing naar Léopold Club die met de trein werd afgelegd. “Boxtje” zoals Van Bocxtaele werd genoemd, werd tegengehouden door enkele bestuursleden van Cercle en trachtte hem te overtuigen om van de treinreis af te zien en mee te spelen met Cercle in de thuiswedstrijd die in de namiddag plaatsvond. Van Bocxtaele kon ontsnappen en haalde nog net de trein naar Brussel.
Hij bleef bij FCB voetballen tot aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. In totaal speelde Van Bocxtaele 123 wedstrijden (23 met Cercle en 100 met FC Brugeois) in Eerste klasse en scoorde hierbij 24 doelpunten (2 bij Cercle en 22 bij FCB).
Tussen 1908 en 1911, de periode dat hij bij FC Brugeois actief was, speelde Van Bocxtaele 9 wedstrijden met het Belgisch voetbalelftal maar kon niet scoren.

Edgard Van Bocxtaele stierf in Assebroek op 16 april 1958. Hij werd 69 jaar.

Bron: Sonuwe

Foto: Soccernostalgia