Achille Schelstraete werd in Brugge geboren op 31 januari 1897 en sloot zich als jeugdspeler aan bij Cercle Brugge en doorliep er de jeugdreeksen. Hij debuteerde begin 1914 als middenvelder in het eerste elftal dat op dat moment in Eerste klasse speelde. Schelstraete speelde dat seizoen nog drie wedstrijden en eindigde met de vereniging op de derde plaats. Zijn voetbalcarrière werd echter onderbroken doordat de Eerste Wereldoorlog uitbrak.
Na de hervatting van de voetbalcompetitie in 1919 werd hij een vaste basisspeler. De eerste jaren eindigde Cercle Brugge in de subtop van de eindrangschikking. In 1923 en 1924 werd telkens een derde plaats behaald.
Ondanks de goede resultaten van Cercle Brugge verliet Schelstraete de groenzwarten in 1924. In totaal trad hij in 124 competitiewedstrijden aan en scoorde hierbij 14 doelpunten voor de Bruggelingen. Hij trok naar Kortrijk Sport dat in Tweede Klasse speelde. In 1926 degradeerde hij met deze club zelfs naar Derde Klasse maar het jaar nadien kon Kortrijk haar verloren plaats in Tweede Klasse terug innemen. Op dat moment zette Schelstraete een punt achter zijn voetbalcarrière.

In 1923 en 1924 speelde Schelstraete zeven wedstrijden voor het Belgisch elftal. Hij scoorde hierbij één doelpunt, in de thuiswedstrijd op 1 november 1923 tegen Engeland. Hij nam met de nationale ploeg ook deel aan de Olympische Zomerspelen van 1924 in Parijs en speelde er één wedstrijd.

Achille Schelstraete overleed op slechts 40-jarige leeftijd in Ieper op 4 december 1937.

Bron: Sonuwe

Foto: Soccernostalgia