Joseph “Jack” Romdenne werd geboren in 1876 en ontdekte het voetbal aan het college van Kortrijk in 1890. Bij zijn terugkeer naar Brussel richt hij in 1893 FC Vleurgat op voordat hij zelf in 1895 toetreedt bij Sporting Club Brussel. Met deze club nam hij deel aan de allereerste voetbalcompetitie in België. Aan het einde van dat seizoen ging de middenvelder naar Athletic & Running Club Bruxelles om vervolgens een jaar later zich even toe te leggen op het fietsen, een andere passie van Romdenne.

In 1899 sloot hij zich aan bij Union Saint-Gilloise en werd al snel een belangrijke speler voor dit team. Na een derde en een tweede plaats in de eerste twee seizoenen, wordt hij landskampioen in 1904. Zijn goede prestaties bij zijn club werden opgemerkt en werd bekroond met één selectie bij de nationale ploeg. Op 14 mei 1905 speelt hij vriendschappelijk tegen Nederland in Rotterdam (4-0 verlies).

Na het behalen van een tweede opeenvolgende titel zette Romdenne een stapje terug en besloot verder te spelen bij de reserven van Union. Gaandeweg bekleedde hij de job van trainer. In deze nieuwe rol behaalde hij met Saint-Gilles vier landstitels in vijf seizoenen. Hij bleef coach tot 1911.

De overlijdensdatum van Joseph Romdenne is niet bekend.

Bron: Belgofoot , Unionhisto

Foto: Unionhisto