Jean Nelissen werd geboren in het Limburgse Vroenhoven op 3 juni 1924 en vocht in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In 1948 begon hij te voetballen als verdediger bij Bilzerse VV waar hij opgemerkt werd door RCS Verviétois, dat toen uit kwam in de Tweede Divisie. Hij veroverde meteen een basisplaats en werd zonder twijfel één van de pijlers van de Luikse verdediging. Hij won met deze club het kampioenschap in 1956 en promoveerde tot ieders verbazing naar de hoogste voetbalklasse. In datzelfde jaar speelde Nelissen met Verviers de finale van de Beker van België, maar verloor deze met 2-1 tegen Racing Club Tournai.

De Limburger werd in 1957 vijf maal opgeroepen voor de nationale ploeg. Hij speelde drie vriendschappelijke wedstrijden; tegen Roemenië en tweemaal tegen Nederland. Ook stond hij aan de aftrap in twee kwalificatiewedstrijden voor het WK ’58, tegen IJsland en Frankrijk.

In 1960, hij was toen 36 jaar, verliet hij RCS Verviétois en speelde nog bij de Luikse provincialer RFC Malmundaria in Malmedy, waar hij zijn loopbaan afsloot. Nelissen bleef nog jarenlang betrokken bij het regionale voetbal in het Luikse.

Op 6 juli 2005 verloor hij op 81-jarige leeftijd het leven in een verkeersongeval te Seraing.

Bron: Belgofoot

Foto: Malmundaria