Gregory Mertens werd in Anderlecht geboren op 2 februari 1991.

In de jeugd speelde Mertens bij RSC Anderlecht, Dilbeek Sport en AA Gent. In 2010 haalde trainer Bob Peeters hem naar Cercle Brugge. Na een aanpassingsperiode debuteerde de centrale verdediger op 12 februari 2011 in de Jupiler Pro League in het Constant Vanden Stockstadion tegen zijn ex-club RSC Anderlecht. In zijn debuutseizoen bij Cercle kwam hij tot een totaal van vier competitiewedstrijden. Het seizoen erna dwong Mertens een basisplaats af. Op 18 februari 2012 maakte hij op Den Dreef tegen OH Leuven zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau via een penalty. 

In januari 2014 versierde Mertens een transfer naar Sporting Lokeren. Op 18 januari 2014 debuteerde hij voor de Waaslanders tegen zijn ex-club Cercle. Op 28 augustus 2014 maakte Mertens zijn Europees debuut in de UEFA Europa League tegen het Engelse Hull City AFC. In zijn eerste zes maanden bij Lokeren speelde hij dertien competitiewedstrijden, het seizoen erop speelde Mertens mee in vijftien competitiewedstrijden.

Tussen 2006 en 2011 speelde Gregory Mertens voor verschillende Belgische nationale jeugdelftallen. Hij speelde in totaal 9 interlands voor België -21, waarin hij éénmaal scoorde.

Op maandagavond 27 april 2015 speelde hij een wedstrijd met de beloften van Sporting Lokeren op het veld van KRC Genk. Mertens zakte in de eerste helft in elkaar, als gevolg van hartfalen. Na een half uur reanimatie werd de centrale verdediger in zorgwekkende toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Genk. Daar overleed hij drie dagen later, op 30 april 2015. Na enkele operaties bleek dat hij te lang buiten bewustzijn was geweest, waardoor vitale organen te lang zonder zuurstof hadden gezeten.

Gregory Mertens werd amper 24 jaar.

Bron: Toth

Foto’s: Het Laatste Nieuws, Manymanyimages

Video: YouTube