René Feye werd geboren op 8 augustus 1881 en was in het begin van de 20ste eeuw aanvallende middenvelder bij Racing Club Brussel.

Daarvoor, van 1896 tot 1897 voetbalde Feye bij Sporting Club Brussel, maar na vijf nederlagen in evenveel wedstrijden stopte de club en trok zich terug uit de competitie. Ook René Feye stopte met voetballen. Drie jaar later, in 1900, keerde hij terug naar het voetbal bij Racing Club Brussel samen met zijn jongere broer Marcel. Deze Brusselse club regeerde in het Belgische kampioenschap. Samen wonnen de twee broers drie opeenvolgende titels tussen 1901 en 1903.
In 1905 besloot René Feye om te vertrekken en voegde zich bij zijn broer bij Leopold Club in Brussel. Hij bleef er drie seizoenen en werd vijf keer opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg. Feye debuteerde voor de Rode Duivels op 22 april 1906 in een vriendschappelijk treffen met Frankrijk (0-5 winst) waarin hij tweemaal scoorde. Later volgde nog vier vriendschappelijke wedstrijden (driemaal tegen Nederland en nogmaals tegen Frankrijk) waarin hij nog twee doelpunten maakte en eenmaal aanvoerder was van de ploeg. In 1908 besloot hij zijn spelersloopbaan te beëindigen en ging hij met “voetbalpensioen”. 

René Feye stierf op 29 november 1936. Hij was toen pas 55 jaar geworden.

Bron: Belgofoot

Foto: Footbezgrantis