Leon Aernaudts werd geboren in het Nederlandse Bergen op Zoom op 10 augustus 1918. Hij debuteerde in 1936 als rechtsachter in het eerste elftal van Berchem Sport dat op dat moment actief was in Tweede Klasse. Samen met zijn twee jaar oudere broer Marcel (1916-2008), die linksachter speelde, vormde hij de spil van de verdediging van Berchem, waar ook zijn derde broer Gaston speelde. In 1943 werd de promotie naar Eerste Klasse gevierd en in 1949, 1950 en 1951 werd Aernaudts samen met de ploeg telkens tweede in de eindrangschikking. Leon werd bekend door zijn glijdende tackle, zodat hij de bijnaam Mister Sliding Tackle kreeg. 

Tussen 1947 en 1950 speelde Aernaudts, die ondertussen de Belgische nationaliteit had gekregen, 20 wedstrijden voor de Rode Duivels. Een zware knieblessure maakte een einde aan zijn internationale carrière. Bij Berchem kon hij nog wel terugkeren op het hoogste niveau. Aernaudts bleef er voetballen tot in 1953 toen hij uit solidariteit met zijn broer, die naast de ploeg gevallen was, zijn contract niet meer verlengde.

Aernaudts werd daarna speler-trainer bij SV Willebroek, dat net naar Derde Klasse was gepromoveerd, en besloot zijn spelersloopbaan als speler-trainer bij KFC Vlug en Vrij Bornem, dat in de Antwerpse provinciale reeksen voetbalde. In de jaren zestig was hij nog hulptrainer bij Berchem Sport en KFC Brasschaat.

Leon Aernaudts overleed op 20 november 1992 op 74-jarige leeftijd.

Bron: Sonuwe

Foto: Anefo